info@vranici.cz

Petr Šotta: Ve Slatiňanech jsem opravdu šťastný

Petr Šotta: Ve Slatiňanech jsem opravdu šťastný

Ředitel slatiňanské základní umělecké školy, muzikant a sportovec tělem i duší, Petr Šotta, je „dvojkou“ na kandidátce Vraníci – Sdružení pro Slatiňany v nadcházejících komunálních volbách. Krátký rozhovor s ním uskutečnil Jan Karlík.

Jak jsi se dostal do Slatiňan, jaký máš k nim vztah?

Ve Slatiňanech bydlím od roku 1994. Ve stejném roce jsem byl na základě konkurzu jmenován ředitelem místní ZUŠ, takže již 28 let. Naše „zuška“ je jen o dva roky starší. Slatiňany mám hluboko ve svém srdci nejen proto, že jsem se okamžitě, co jsem zde začal pracovat a bydlet, aktivně zapojil do života města nejen v oblasti školství a kultury. V roce 1996 jsem se zde také šťastně oženil a narodil se nám syn Petr, který je tak „čistokrevným slatiňákem“ již od svého narození. Ve Slatiňanech jsem opravdu šťastný.

Proč jsi se rozhodl po delší době kandidovat do zastupitelstva?

Motivů bylo několik, jen ve zkratce : Před deseti lety jsme s kamarády ze Slatiňan založili hokejový tým HC Vraníci Slatiňany. Zde se sešla skvělá parta chlapů a nápad aktivně se podílet na životě ve Slatiňanech se po čase zrodil zde.

Pro mě ještě byla rozhodující ta skutečnost, že za Vraníky bude, jako naše jednička, kandidovat Ing. Martin Harsa. Martina znám dvacet let a jsem přesvědčen, že má  správné, klidně řeknu ty nejlepší předpoklady, aby v nejbližším období vedl a zastupoval naše město jako starosta. Chytrý chlap v nejlepších letech, velice schopný manažer s rozhledem, avšak i s nezbytnou dávkou empatie…

Co Tě nejvíce baví?

Mé zájmy a záliby se měnily v čase. Jak víš, jsem profesí vyškolený muzikant, kytarista. Kytara byla doslova mou první milenkou. Hrál jsem v různých kapelách – první byly rockové, v současnosti je to folk v kapele Strunovrat. Celý život aktivně sportuji, v mládí lehká atletika, nyní, již jen příležitostně hokej s Vraníky, vodní turistika na kánoi, výšlapy do hor…

Jaké jsou Tvé osobní priority?

Největší prioritou je má rodina. Mám tří dospělé děti – dvě dcery z prvního manželství a s mou ženou Jitkou máme syna. Mojí velkou prioritou je také to, aby byla moje žena šťastná. Pak jsem šťastný i já. Velkou radost mi také dělá i má tříletá vnučka Kristýnka.

V případě zvolení do zastupitelstva – jaké máš priority?

V letech 1999-2010 jsem byl členem zastupitelstva, krátce i místostarostou města, takže nějaké zkušenosti v této oblasti již mám. Vím, jak důležitá je důslednost v přípravách na jednání i schopnost vzájemné komunikace. Mojí zásadní prioritou je pracovat pro Slatiňany co nejlépe.

Závěrem – nějaké Tvé motto, krédo?

Hm, těch je několik, záleží na okolnostech. Snad jedno za všechny : „Štěstí přeje připraveným“.